Meer over dit Blog en de schrijver

Mijn naam is Jan Geene. Ik schrijf op dit blog over mijn roeping om andere mensen de goede boodschap van God door te geven. De goede boodschap is eenvoudig: de Schepper (Maker) van hemel en aarde heeft mensen lief. Daarom heeft Hij de wereld goed en vol van vrede en gerechtigheid geschapen. Alles wat Hij schiep had daaraan deel. Nergens was er iets dat Zijn goede plan verstoorde. God en mens leefden in volkomen harmonie. De hele kosmos, alles wat er is deelde in die harmonie.

Helaas kozen wij, de mensen die God gemaakt had, ervoor die harmonie te verbreken. De mens wierp zich op als de bestrijder van zijn Schepper. In de Bijbel wordt dit beschreven in de eerste hoofdstukken van het eerste Bijbelboek.

De gevolgen bleven niet uit. Want nu de harmonie was verbroken, kwam er de wanorde, de breuk, de opstand. Oorlog, moord en doodslag, onderdrukking en uitbuiting. De mens die zichzelf tot maat van alle dingen had gemaakt haalde de nood en de dood over zich heen.

Het Evangelie, de goede Boodschap, is dat God het er niet bij heeft laten zitten. Hij had Zijn handen van alles kunnen aftrekken en de wereld en de mensen aan hun lot overlaten. Maar zo heeft Hij niet gedaan. Het evangelie is dat God naar de mensen is toegekomen. In het tweede deel van de Bijbel lezen we van de komst van Gods Zoon naar de wereld. Een ongekend gebeuren! God heeft een Zoon. En de Zoon van God wordt mens. Dat had niemand kunnen bedenken. Dat tart alle gedachten die mensen hebben over God. En toch is dat de goede Boodschap. God is mens geworden en is op de aarde gekomen om aan de macht van de nood en de dood van de mensen een einde te maken.

Deze boodschap mag ik met andere mensen delen. Een prediker hoeft geen mens te overtuigen. Hij kan het immers ook niet. Maar dat is nu het wonder van het Evangelie. God woont in de hemel en schiep de kosmos. God’s Zoon werd mens en maakte een einde aan de macht van de dood. God de Heilige Geest is bij machte om de harten en gedachten van mensen te openen en hen geloof te geven in Hem. Zodat ze door het geloof delen in alles wat Hij hen schenkt.

Als u de boodschap niet kent, dan heeft u misschien wel veel vragen. En zou u daar een antwoord op willen. Mogelijk dat mijn geschrijf u daarbij kan helpen. U kunt hieronder ook vragen stellen. Ik zal proberen ze te beantwoorden.

Preken is altijd in Woord en Daad. Het is niet: Geen woorden, maar daden. Nee, het evangelie is Woord en Daad. Dat gaat hand in hand. Jezus, de Zoon van God heeft ons Zijn voorbeeld getoond. We moeten elkaar de voeten wassen en niet de oren heeft eens iemand gezegd. Zo hoop ik dat ik door middel van dit blog voor u lezer tot een hand en een voet mag zijn op uw levenspad.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.